Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

4 bra tillägg (plugin) till din WordPress-sajt

1 maj, 2013

Det finns en uppsjö av tillägg (plugin) till WordPress, både gratis och såna som kostar en liten slant. Oavsett om de är gratis eller ej ska man helst vara sparsam med plugins på sin sajt då dessa kan ha en tendens att slöa ner hemsidan, vilket varken är bra för besökare eller för sökmotoroptimeringen. Man ska också vara försiktig med plugins då de även kan öppna upp hemsidan för elaka angrepp.

Innan installation av plugin på din live-sajt bör du göra lite research för att försäkra dig om att de inte gör någon skada. Gör en sökning och se om du får indikation på att tillägget är slarvigt kodat eller inte fungerar som det bör. Kontrollera också om pluginet är uppdaterat till senaste WordPress-version. Gör också en backup av hemsidan och databasen innan installation ifall sajten kraschar.

WordPress plugins

 

4 bra tillägg (plugin)

Här är min lista på några plugin som jag gillar och använder, samt som vi på Bozzanova ofta använder på våra kunders sajter. Dessa fyra tillägg kommer räcka långt på din WordPress-hemsida.

 

Google Analyticator

Om du driver en hemsida, oavsett om det är en WordPress-sajt eller ej, ska du självklart använda ett analysverktyg för att få statistik på vad dina besökare gör. Google Analyticator är ett tillägg utvecklat av Video User Manuals där de har samarbetat med gänget på Google för att få till ett bra plugin som verkligen fungerar. Tillägget skapar en kontakt mellan din hemsida och ditt Analytics-konto. Det har också en snygg dashboard widget som hämtar och visar den senaste statistiken för din hemsida.

Ladda ner tillägget Google Analyticator.

 

Simple Image Sizes

Behöver du fler bildstorlekar eller behöver ändra på befintliga storlekar? Simple Image Sizes, av Nicolas Juen (aka Rahe), är då ett bra tillägg till din WordPress-sajt. Förutom att kunna skapa och ändra bildstorlekar kan du även regenerera alla bilder du har i din hemsidas mediabibliotek. Denna funktion är ett måste om du t.ex. gör förändringar i temat eller byter tema. För det finns inget tråkigare än att ha bilder som inte fungerar tillsammans med temat.

Ladda ner tillägget Simple Image Sizes.

 

WordPress SEO (by Yoast)

WordPress SEO av Yoast är ett bra tillägg för din WordPress-sajt för att få bättre kontroll på din sökmotoroptimering (SEO). Tillägget ger dig bland annat hjälp att optimera sidor och poster mot sökord och fraser. Pluginet är lite krångligt för den ovane, men nyligen har det publicerats en bra artikel på WPtuts+hur man som nybörjare konfigurerar WordPress SEO.

Ladda ner tillägget WordPress SEO.

 

jQuery Colorbox

jQuery Colorbox, av Arne Franken, är ett bra tillägg för att visa bilder på din hemsida i en s.k. colorbox. En colorbox dimmar ner din hemsida och öppnar upp ett innehåll, i detta fall bilder, i en snygg ruta över den. I tillägget kan du göra många inställningar för att anpassa hur bilder och gallerier ska visas, samt även välja i bland olika teman.

Ladda ner tillägget jQuery Colorbox.

 

Fråga:
Härom dagen ställde
WPBeginner en fråga på sin Google+sida hur många plugin folk hade installerade. De själva hade 48 (gulp). Men vilka är dina favorit-plugin?

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

One comment on “4 bra tillägg (plugin) till din WordPress-sajt”

Copyright 2019 Jon Täng
tagsfolder-open-ocalendar-odiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram