Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

WordPress 4.1 beta 1 är ute

15 november, 2014

Nu har WordPress-gänget släppt beta 1 av WordPress 4.1. En av de större nyheterna i denna version är självklart ett nytt tema - Twenty Fifteen, som är ett rent blogg-tema. Editorn har också fått några nyheter. Bland annat en ny fullskärms-funktion och en snabbredigeringsfunktion för inbäddade bilder i innehållet. Ladda hem och prova den.

WordPress 4.1: Twenty Fifteen

Nytt under huven i WordPress 4.1

Något som jag som WordPress-utvecklare gillar är de nya möjligheterna att kunna göra nästlade frågor (queries) för till exempel meta-innehåll och taxonomier (meta_query och tax_query). Detta kommer göra det mycket enklare att göra filtreringsfunktioner till exempel.

Lanseringen av WordPress 4.1 är planerad till den 8 december. I skrivande stund har de 133 tickets kvar i trackern som ska lösas tills dess. Ska bli spännande att se om några mer nyheter smyger in i produktionen till nästa beta-version, eller till RC.

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2019 Jon Täng
tagsfolder-open-ocalendar-odiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram