Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

2 bra plugin till WordPress

Jon Täng
Av Jon Täng  |  2 juni, 2013

WordPress plugins

WP Smush.it

Härom veckan gjorde jag ett inlägg om att sökoptimera bilder och tog bland annat upp Yahoo:s gratistjänst - Smush.it - för att komprimera bilder till ett bättre format för webben. Härom dagen när jag surfade runt och letade efter bra plugin till WordPress så kom jag över informationen att det fanns ett plugin som använder sig av Smush.it:s API.

Med WP Smush.it kan du "smusha" (komprimera) befintliga bilder, i formaten GIF, PNG och JPEG, som ligger i ditt mediabibliotek - en och en, eller i bulk. Du får rapporter över vilka storlekar som smushats och i vilken grad de komprimerats. Pluginet kommer så länge det är aktiverat att också smusha alla bilder du laddar upp automatiskt. Dock så verkar det som att det finns en storleksbegränsning på en megabyte (1 Mb), vilket gör att dina originalbilder och större bilder kanske inte blir komprimerade automatiskt.

Ladda hem WP Smush.it

OBS! Har du tillägget Simple Image Sizes installerat, eller har många bildstorlekar definierade, kan systemet bli för trögt eller hamna i konflikt så att bildhanteringen slutar fungera.

Sidekick WordPress Plugin

Sidekick är ett smidigt plugin för dig som har många sidor i trädstruktur, stora menyträd med mera. Pluginet ger dig nämligen en funktion för att visa och dölja undersidor i din postlista eller i ditt menyträd i administrationsdelen. Man får även med en snabbsöksfunktion så man lätt kan filtrera fram den post/sida man letar efter. Sidekick är dock inte ett gratisplugin men det kostar inte många kronor.

Skaffa Sidekick WordPress Plugin

Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram