Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

Lanseringar: WordPress 3.8, Polylang 1.3, WooCommerce 2.1, Jetpack 2.7

Jon Täng
Av Jon Täng  |  12 december, 2013

Denna vecka är det full aktivitet omkring WordPress. WordPress har precis släppt version 3.8 "Parker". Polylang ska snart släppa version 1.3. Jetpack från Automattic har släppt version 2.7. WooCommerce är snart redo att släppa version 2.1.

Font Awesome annonserar på Twitter att de redo att lansera version 4.0.4 och Bootstrap släppte förra veckan version 3.0.3. Mycket roligt att fördriva tiden med under julledigheten.

WordPress 3.8 "Parker"

WordPress 3.8 "Parker" är nu släppt. Förutom de nyheter jag nämnt i ett tidigare inlägg om WordPress 3.8 så har det också tillkommit att administrationsgränssnittet har blivit responsivt. Sökfunktionen Omnisearch verkar inte ha fått komma med i denna version.

Polylang 1.3

Polylang 1.3 ska släppas inom kort och tillägget har utvecklats en hel del sen jag först skrev om Polylang här på bloggen. Pluginet hanterar nu pekningar mot andra domäner och/eller toppdomäner. Man behöver heller inte göra några ändringar för att pluginet ska känna av webbläsarens språk.

Lite extra kul är att jag har gjort ett bidrag till Polylang som översättare till denna version.

Ett tips till Polylang

Ett litet tips på ett hack för att lösa ett fel i bland annat pluginet Gecka Submenu.

class WPML_Fix {
	function get_default_language() {
		return pll_default_language();
	}
}

$GLOBALS['sitepress'] = new WPML_Fix();

WooComerce 2.1

WooCommerce 2.1 är också är på gång och en version som enbart kan användas på en WordPress-installation med version 3.8. Läs mer om nyheter i WooCommerce 2.1.

Jetpack 2.7

Jetpack, som utvecklas av Automattic, har nyligen släppt version 2.7. En av de roligaste nyheterna i denna version, som jag tycker, är att de fått i ordning på autopublicering mot Google+.

Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram