Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

Marknadsföring på nätet

Jon Täng
Av Jon Täng  |  20 februari, 2016

Nyligen har jag börjat testa lite med annonser och annonsering för några av mina sajter. Dalslandsstuga, som är en stuga vi hyr ut i norra Dalsland, har jag provat att annonsera på Facebook. Dalslandssemester, som är en experimentsida, där jag testar bland annat Google Adsense och affiliate-annonsering på samt nyligen även en annonskampanj på Facebook.

Facebook-annonsering

De annonser jag testat är annonser för att få folk att gilla facebooksidan. Mina annonskriterier har varit väldigt specifika och med den valda målgruppen och annonsbudgeten skulle jag ha en möjlighet att nå 2000-8000 personer per dag. Jag är dock väldigt förvånad över resultatet.

Min första kampanj för Dalslandsstuga riktade sig mot boende i Europa, snarare Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Österike. De skulle vara i ett förhållande av något slag och 25+. Intressen skulle bland annat vara friluftsliv och golf. Totalt nådda personer i kampanjerna blev ca 1000, alltså rätt långt ifrån 2000-8000 per dag och majoriteten av personerna som har gillat sidan verkar inte alls stämma överens med den målgrupp jag riktat annonsen mot i kriterierna.

Min andra kampanj var för Dalslandssemester och riktade sig till dalslänningar - boende i Dalsland. Kriterierna var boende i Åmål, Ed, Mellerud, Färgelanda och Vänersborg med 40 kilometers omnejd och vara 25+. I övrigt skulle de gärna vara i ett förhållande och prata svenska eller engelska. Med dessa kriterier skulle kampanjen ha en räckvidd på 1900-5000 personer/dag. Denna kampanj är inte färdig än, men även här verkar det som att annonsen inte träffar målgruppen riktigt rätt.

Annonser på hemsidan

På Dalslandssemester testar jag mig fram med annonsering. Jag testar Google Adsense och några så kallade Affiliate-nätverk. De jag hittills har registrerat mig på är Adtraction och Tradedoubler, som ska vara några av de största på den svenska marknaden. Men här håller jag ju på att bygga upp ett innehåll, så jag får återkomma med utfallet.

Slutord

Min tanke med att testa annonsering på nätet är att lära mig mer om vad som fungerar, så jag kan rekommendera till mina kunder om hur, var och när. Så nu är jag nyfiken på vad du tänker om annonsering på nätet. Vill du att jag ska testa något? Har du tips på hur jag kan göra bättre? Kommentera gärna.

Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

One comment on “Marknadsföring på nätet”

  1. Hej, Själv testade annonsera på FB och det vraka att om du hasslar då och bara då du för bra resultat, typ som fb här svar att targeta rätt grupp mål och dina pengar kommer vara väl spenderat på några likes och kanske någon kommentar...

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram