Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

Nyheter i WordPress 3.7 "Basie"

Jon Täng
Av Jon Täng  |  27 oktober, 2013

Screenshot of the bandleader Count Basie with his band, and featured singer Ethel Waters from the film ''Stage Door Canteen'' (1943)

I torsdags släpptes WordPress 3.7 "Basie". Denna version av WordPress har riktat in sig på säkerheten i publiceringsverktyget. De huvudsakliga  uppdateringarna är automatisk uppdatering av säkerhetsuppdateringar, bättre indikation för starka lösenord, samt bättre stöd för globalisering.

Den riktigt stora grejen i WordPress 3.7 är de automatiska uppdateringarna av säkerhetsuppdateringar. Man kan även ställa in så att WordPress även uppdaterar till nya versioner. Detta är dock inte att rekommendera, då dessa versioner ofta innehåller saker som kan få teman och plugin att sluta fungera som de ska.

Vill man inaktivera automatiska uppdateringar så kan man lägga in följande rad i sin wp-config.php.

define( 'AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true );

Läs mer om How to Disable Automatic Updates in WordPress på WPbeginner eller How to Configure Automatic Core Updates for WordPress 3.7 på WPTavern för mer tips om inställningar i wp-config.php.

En annan riktigt bra funktion är det nya stödet för lokaliserade versioner av WordPress, det vill säga sajter på andra språk. WordPress kommer kontrollera så att det finns språkfiler för de språk som används på sajten. Saknas det aktuella språket i ett plugin kommer WordPress försöka att ladda hem och installerade det. Språkuppdateringar kommer också att inkluderas i bakgrundsuppdateringar.

Sökfunktionen har också fått sig en uppdatering för att generera ett bättre sökresultat på WordPress-sajter. Den kommer nu presentera ett resultat med en prioriterad ordning baserad på den sökterm man använt i sökningen.

För mer tekniska detaljer om WordPress 3.7 kan man läsa mer om i i WordPress Codex.

OBS!
Glöm inte att göra backup av databas och filer innan du gör uppdateringen. Det har rapporteras om att en del har fått problem på sina WordPress-installationer efter uppdatering.
Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram