Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

WordPress 3.8 närmar sig lansering - nyheter

Jon Täng
Av Jon Täng  |  13 november, 2013

WordPress 3.8: Twenty Fourteen - A beautiful magazine theme

WordPress 3.8 som ska lanseras i december har nu tagit ett stort steg framåt. Utvecklingsteamet, med Matt Mullenweg i spetsen som projektledare, har nu bestämt vilka saker som ska få komma med i denna version. Twenty Fourteen och integration av MP6 till kärnan är några av nyheterna.

Nytt standardtema: Twenty Fourteen

Twenty Fourteen blir det nya standardtemat. Temat är ett så kallat tidskriftstema (magazine theme). Teamet ska även försöka få med en ny widget för att visa upp författare i temat.

Testa Twenty Fourteen på http://twentyfourteendemo.wordpress.com/.

MP6 och Widgets Area Chooser blir core

Pluginet MP6 anses nu vara färdigt och ska implementeras i WordPress kärna. MP6 ska vara det nya utseendet för användargränssnittet i WordPress administration, med bland annat bättre stöd för retina, surfplattor och responsivitet, men framförallt stora förbättringar i användbarheten.

Hanteringen av widgets får sig en rejäl uppfräschning i och med MP6 och Widget area chooser. Det kommer bli mycket enklare att hantera ytor, samt lägga till och ta bort widgets.

Omnisearch och annat nytt i WordPress 3.8

Wordpress 3.8: Dashboard

Andra ytor i admin som får en omarbetning i WordPress 3.8 är Adminpanelen (dashboard), som kommer få några nya widgetar och några ihopslagna. Onmisearch (Global admin search) ska implementeras, vilket gör att man enkelt kan söka fram allt i adminpanelen.

Datum för lansering av WordPress 3.8 är satt till 12 december, en knapp månad kvar. Läs mer om nyheterna i WordPress 3.8 på: WP Tavern, Inception system, Make WordPress Core

Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

2 comments on “WordPress 3.8 närmar sig lansering - nyheter”

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram