Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

WordPress 3.9 "Smith" har släppts

Jon Täng
Av Jon Täng  |  17 april, 2014


WordPress 3.9: infoga media

 

Igår kväll (svensk tid) släpptes WordPress 3.9 "Smith". De stora nyheterna i denna version är innehållsredigeraren (editorn) som har uppdaterats med senaste version av TinyMCE. Mediahanteringen har också förbättrats i editorn. Gallerier kan nu förhandsgranskas. Bilder kan nu lättare redigeras och bytas ut i innehållet. Mediabiblioteket har också fått ett bättre stöd för ljud och videouppspelning med möjligheten att kunna skapa spellistor. Uppladdning av bilder med mera kan nu göras genom att släppa objekten direkt i editorn.

Under utvecklingen av 3.9 delade jag med mig av några idéer till WordPress-utvecklarna om funktionalitet, för förbättrad användarvänlighet, som jag tyckte saknades i mediahanteringen i editorn. Detta lyssnade de på och tog med några av dem.

Under huven i WordPress 3.9

I WordPress 3.9 har det hänt en del annat med. Några bibliotek har uppdaterats: TinyMCE 4, jQuery 1.11, Backbone 1.1, Underscore 1.6, Plupload 2, MediaElement 2.14, Masonry 3. Databasanslutningarna har gjorts mer felresistenta och har bättre kompatibilitet med PHP 5.5 och MySQL 5.6. Det har tillkommit några nya funktioner för att identifiera en aktiv "hook" med doing_action() och doing_filter(), och manipulera anpassade bildstorlekar med has_image_size() och remove_image_size().

Läs mer om WordPress 3.9 "Smith".

Jon Täng - Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2020 Jon Täng
Do NOT follow this link or you will be banned from the site! tagsdiamond linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram