Tillväxt Norra Bohuslän har fått en ny hemsida lanserad av oss på Bozzanova Reklambyrå. Denna hemsida skulle egentligen ha SiteVision som CMS. Men vi tyckte att WordPress skulle fungera bättre och så blev det.

Tillväxt Norra Bohuslän: ny WordPress hemsida

Tillväxt Norra Bohuslän är ett samarbete mellan kommunerna Lysekil, Sotenäs, Strömstad och Tanum, för att lyfta upp frågor som ska förbättra kustmiljön och näringen i området.

I början av projektet såg den befintliga hemsidan inte ut att vara särskilt avancerad. Men ju mer vi grävde i den, ju större blev den. För att hemsidan skulle bli hanterbar för alla inblandade, så vi fick snabbt ändra våra planer och göra om den till en Multisite. Förutom huvudsajten för Tillväxt Norra Bohuslän så huserar även hemsidor för 10 satsningar, där det kommer finnas möjligheter för bloggar och diskussionsforum.

Från SiteVision till WordPress

När vi fick nys om att Fyrbodal annonserade efter en byrå, som skulle göra om Tillväxt Norra Bohusläns hemsida, så blev vi först lite besvikna då den skulle vara i SiteVision. Men kontaktade vi dem och frågade om SiteVision verkligen var ett krav som det stod i anbudet. ”Ge oss ett bättre förslag då”, blev svaret. Så Marc åkte dit och sålde in fördelarna med att arbeta med WordPress, som t.ex:

  • att WordPress är gratis (jämfört med SiteVision),
  • att till WordPress finns det extra funktioner (plugin) som också är gratis (jämfört med SiteVision),
  • att i WordPress är det lätt för användare att arbeta med hemsidan,
  • att i WordPress är det lätt att vidareutveckla hemsidan,
  • att till WordPress finns massor med support och utvecklare

Och WordPress blev det.

Besök gärna Tillväxt Norra Bohusläns hemsida: www.tillvaxtbohuslan.se

Publicerat av Jon Täng

Arbetar som webbutvecklarereklam- och webbyrån Bozzanova AB i Vänersborg. Dagarna fylls med WordPress, PHP, jQuery, HTML5 och CSS3.

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *