Driver du en hemsida eller blogg? Då är det viktigt att du övervakar den. Det första du ska göra, när du skaffar dig en egen hemsida, är att registrera konton på Bing och Google. Genom dessa konton kan du skaffa dig gratis verktyg som hjälper dig att se hur din hemsida mår.

Med Google Webmaster Tools och Bing Webmaster Tools hjälper du sökmotorerna att indexera din hemsida på rätt sätt. Du får också hjälp med status på hur din hemsida mår, om det finns skadlig kod, om den felbyggd, bra sökord för ditt innehåll du kan optimera mot.

Med Google Analytics får du fullständig information om vem som besöker din hemsida. Du får reda på hur de kom dit, vilka sökord de använt för att hitta olika innehåll på hemsidan, var du har dina läsare, vem som länkar till dig och mycket mer.

Har du en hemsida med WordPress som plattform? Då kan följande plugin vara bra för dig. Google Analyticor ansluter dig till ditt Google Analytics-konto på ett enkelt och smidigt sätt. Pluginet är utvecklat tillsammans med teamet på Google Analytics. Pluginet WordPress SEO hjälper dig med sökmotoroptimering (SEO). Det hjälper dig även att länka din hemsida med bland annat Bings och Googles Webmaster Tools, om du inte kan ladda upp filer.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram