Jon Täng

Marketing Specialist / Webbutvecklare

Digital Marknadsföring

Digital marknadsföring är ett ämne jag brinner för. Mitt intresse för sökoptimering (SEO) har alltid funnits. Men under senaste åren har även sökmarknadsföring (SEM), marknadsföring i social media (SMM) och optimering av sociala kanaler (SMO) blivit mer och mer intressant. I grund och botten har dessa delar en gemensam nämnare - Användaren.

Sökoptimering

Sökoptimering eller SEO (Search Engine Optimization) har länge varit ett stort intresse hos mig. Att med hjälp av data från olika analysverktyg hitta möjligheter till förbättring på en hemsida tycker jag är superkul.

Hemsidan är den viktigaste kommunikationskanal ett företag eller en organisation har. Den ska trimmas och underhållas dagligen. Den är och ska vara navet i all kommunikation eftersom det är den enda kanal som man äger själv.

Mer om sökoptimering

Sökmarknadsföring

Sökannonsering eller SEM (Search Engine Marketing) är ett riktigt intressant ämne. I och med att de populära webbläsarna Firefox och Safari gör det allt svårare att spåra besökarnas trafik på webbplatser så blir det mer och mer utmanande att marknadsföra på internet.

Certifierad

Sedan 2017 har jag varit Google Ads-certifierad

Mer om sökmarknadsföring

Optimering av sociala medier

Optimering av Sociala kanaler eller SMO (Social Media Optimization) är teoretiskt relativt lätt. Egentligen är det bara att fylla i all information som respektive kanal vill ha och regelbundet posta innehåll. Men för att nå rätt publik och hitta sin målgrupp i sin kanal gäller det att ha en plan.

 

Marknadsföring i sociala medier

Annonsering i sociala medier, eller SMM (Social Media Marketing) domineras av Facebook i Sverige. Det är relativt lätt att annonsera på plattformen och relativt billigt. Men i längden, om man inte riktar sin annonsering mot rätt målgrupp, blir denna typ av annonsering bara dyrare och dyrare. Även om man gör rätt så har priset för att annonsera på Facebook dubblats på några år.

Copyright 2022 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram