Hitta ditt blogginnehåll: 2 tips till bloggare

Jon Täng
Av Jon Täng  |  23 november, 2014

I min yrkesroll som webbutvecklare ser jag ofta att kunder kämpar och ofta misslyckas med sitt innehåll, eftersom det inte riktigt har allt. När man ska fylla sin blogg, eller hemsida, med bra innehåll så kan det ibland vara svårt att hitta bra material, som t.ex. bilder och relevanta länkar till sitt ämne. Visst kan man söka efter fria bilder och passande innehåll på Google, men man kanske inte riktigt får riktigt bra fullträffar som passar ämnet man vill göra ett blogginlägg om.

Här kommer två bra tips till dig som bloggar med WordPress, eller andra via andra plattformar med för den delen.

Gratis bilder från Pixabay

Pixabay:  Gratis bilder (free images)Tjänsten Pixabay erbjuder gratis bilder och illustrationer som är publicerade under Creative Commons Public Domain. Det vill säga att verken är utan upphovsrätt och är fria att använda och ändra i. Pixabay är ett nätverk (community) av fotografer och illustratörer som väljer att publicera sina verk under denna Creative commons-licens. I augusti 2014 fanns mer än 240 000 gratis bilder och illustrationer.

Även DU kan bidra med material till tjänsten. Genom att skapa ett konto och börja ladda upp dina bilder och illustrationer kan du "återbetala" för det du använt (vilket jag tycker att du ska göra).

plugin-pixabay-images

För WordPress-bloggaren har Pixabay även ett WordPress-plugin, som gör att du får tillgång till alla deras bilder i media-rutan när du skapar inlägg och sidor. Den enda nackdelen som jag ser det med detta plugin är att filnamnet blir inte bra sökoptimerat direkt. Men det kan man ju lösa senare med till exempel tillägget Media file renamer.

Hitta innehåll med Google Alerts

Google Alerts WordPress

När man bloggar vill man hitta artiklar, nyheter och blogginlägg som hör till det ämne som man själv bloggar om. Med Google Alerts kan du prenumerera på innehåll baserat på fokusord och fraser. På så vis kan man hitta ämnen som "trendar" och artiklar som hör till sitt blogg-ämne. I Alerts kan du göra en mängd inställningar, som du ser i bilden ovan. Sedan får man en överskådlig sammanställning, utefter det tidsintervall man valt, med material från nyheter och bloggar som Google har indexerat.

Börja fyll ditt blogginnehåll nu

Detta var mina två enkla tips om blogginnehåll - Pixabay och Google Alerts. Givetvis finns många fler tjänster och bra funktioner där ute på internet. Men jag hoppas detta ger dig lite fart och inspiration till ditt fortsatta bloggande.

Har du fler tips på tjänster för bra blogginnehåll? Dela gärna med dig med en kommentar.

Jon Täng: digital marknadsförare och webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram