Inspiration till kreativitet med Teo Härén

Jon Täng
Av Jon Täng  |  30 mars, 2014

Teo Härén på UF-mässa i Vänersborg

I torsdags gjorde jag ett kort besök på UF-mässan i Vänersborg för att lyssna och inspireras av kreativitetsföreläsaren Teo Härén. Jag har tidigare varit på en föreläsning av hans bror Fredrik, som föreläser i samma ämne, så jag visste att det skulle vara bra och inspirerande.

Själv tycker jag att jag är en ganska kreativ person. Jag arbetar hela dagarna med att hitta på kreativa lösningar på problem. Men min känsla, när jag gick från föreläsningen, var att man är så inrutad, trångsynt och inte alls så kreativ som man tror.

Hela föreläsningen gick ut på att få oss i publiken att släppa spärrarna, att sluta hålla oss inom boxarna, att bli mer kreativa, att få ett bättre liv. För att ge oss detta gjorde Teo några kreativitetsövningar med publiken. Vid första omgången av övningarna så gjorde 90 % fel. Det vill säga att vi inte använde vår kreativitet för att lösa uppgifterna, utan använde våra inprogrammerade färdigheter och svarade "rätt" svar så fort som möjlig. Vid andra försöket i övningen hade kreativiteten ökat hos publiken, då vi gjorde rätt och tänkte fram fler lösningar på samma problem.

En annan övning, som vi fick i läxa att göra, var att under någon timme tillsammans med sin partner/vän/medarbetare göra följande:

  1. Fråga personen vad som den behöver för att vara kreativ.
  2. Dela med sig av det man själv behöver för att kunna vara kreativ till personen.
  3. Ge varandra det som behövs för att man ska kunna vara kreativ.

Dessa tre steg skulle ge en mer kreativ och lyckad vardag enligt Teo, som själv har testat detta. I skrivande stund har jag själv ännu inte hunnit pröva denna övning, men ska så fort det går.

Får du chansen att gå på en föreläsning med Teo eller Fredrik. Ta den! Du kommer få dig en tankeställare som troligtvis leder till något bra.

Hitta mer information om Teo och Fredrik Härén.

Jon Täng: digital marknadsförare och webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram