Per Holknekt inprirerat i Trollhättan på Minälvs frukostträff.

Idag var jag, Johanna och Marc, från Bozzanova, på Minälvs frukostmingel tillsammans med tvåhundra andra. Denna träff var det entreprenören och mångsysslaren Per Holknekts tur att inspirera oss "Minälvare" och det gjorde han. Jag tror att alla som gick därifrån idag fick med sig något att grunna på.

Det är bättre att vinna, än förlora (rätten till det man äger)

Per Holknekt(s pappa)

Man ska vårda sina relationer, för det är lättare att ha dem kvar än att skaffa nya. Detta gäller både människor och företag och dess kunder.

Några andra kloka ord som Per delade med sig av var att aldrig identifiera fel hos andra utan bara fokusera på positiva egenskaper och lyfta upp dessa hos dem. För att få en människa att växa behöver den tre saker:

  1. bli bekräftad
  2. bli trodd på
  3. få chansen

Genom att bekräfta och tro på en människa kan innebära att den tar chansen. Genom att ge en människa chansen innebär att den blir bekräftad och trodd på.

Framgång är inte att vara framgångsrik, framgång är att vara lycklig!

Per Holknekt(s mamma)

Ja, det var mycket som blev sagt på denna dryga timme. Allt Per sa har inte rotat sig än, men många små tankefrön har börjat gro och det tror jag Per blir glad för.

För många år sedan funderade jag på meningen med livet. Det jag kom fram till då var att meningen med livet var att saker man tycker är roligt, som man blir glad eller lycklig av. Jobbet är bara en bisyssla (om nu inte jobbet är det som man tycker är roligast) för att kunna finansiera det man tycker är roligt och blir lycklig av. Idag känner jag att jag tidigare har varit på rätt spår. Min plan är att bli framgångsrik - det vill säga lycklig.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram