Den 6 december ska jag gå på Minälvs frukostmöte i Vänersborgs kommunhus. Där kommer reklambyrån Valentin & Byhr hålla en inspirationsföreläsning om strategi och målgrupp. Grundaren Jonas Blomster kommer berätta om vikten av att ha en strategi och hur man väljer sin målgrupp.

Målgrupp i sociala medier

Jack Vale har gjort ett intressant socialt experiment där han går runt på stan och skannar av vad människor i närheten har delat ut för information offentligt i sina sociala nätverk. Han går sedan fram och frågar om den information han hittat om dem, på ett ganska roligt sätt.

Med sitt experiment vill han visa att man bör ha mer koll på sin målgrupp och vilken information man delar med sig av i de sociala medierna.

Sätt rätt målgrupp på Facebook, Google och LinkedIn

Vill du ha hjälp med att få rätt målgrupp i Facebook, Google+ och LinkedIn, det vill säga ställa in rättigheter? Då kan du använda dig av gratisverktyget PrivacyFix. Detta verktyg finns som tillägg i webbläsare och som app till din mobil. Med verktyget kan du få en bra överblick om hur öppen din information är, du kan spärra annonser som sniffat information från de sociala nätverken, samt även se vilka länkar som fiskar efter information vid klick.

Jag själv har provat PrivacyFix nu i några veckor och tycker jag slipper mycket riktade annonser på bland annat Facebook.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram