Några tips om WordPress och sociala medier

Jon Täng
Av Jon Täng  |  3 juni, 2013

I detta filmklipp håller Nicole Rose Dion en liten WordCamp-föreläsning om hur man kan arbeta med WordPress och sociala medier. Hon tipsar bland annat om några plugin samt några "do's and don'ts", d.v.s. saker man ska och inte ska göra, gällande sociala medier.

En bra sak Nicole tipsar om är att inte använda plugin som autopostar till diverse sociala medier så fort man publicerar en post. Detta för att för att få bättre genomslag i sina sociala delningar så ska de vara personliga. Dessutom missar man en del finesser som hashtaggar med mera som t.ex. Twitter och Google+ har för att göra inlägg mer sökbara.

Har själv inte hunnit att pröva de plugin hon tipsar om, men ska göra det då jag letar efter ett bra plugin för social delning. På denna hemsida använder jag idag Jetpack, från WordPress.com, vilket i och för sig är ett bra plugin och fungerar bra, men det är också ett väldigt stort och överflödigt plugin om man endast använder två eller tre av alla de tillägg som finns i Jetpack.

Jon Täng: digital marknadsförare och webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram