Hemsida med WordPress

WordPress är ett av de största publiceringsverktygen, eller CMS (Content Management System) på marknaden idag. 43 % av alla webbplatser och appar drivs idag med WordPress.

Är WordPress verkligen gratis?

Ja. WordPress är gratis. Och man kan komma väldigt långt på de teman och tillägg (plugins) som också är gratis via wordpress.org. Men WordPress är bara gratis om man nöjer sig med det som finns i WordPress katalog, samt har lite kunskap om hur WordPress och webbhotell fungerar.

Vill man ha något specialbyggt, då är det bäst att anlita en duktig webbutvecklare med många års erfarenhet av att bygga egna teman och plugins till WordPress.

WordPress: Ett gratis CMS till din webbplats

Vad kostar en hemsida?

"Vad kostar en hemsida?" Den frågan är lika lätt att svara på som "Hur långt är ett snöre?". Letar man så kan man hitta utvecklare som bygger en hemsida med WordPress från 5000 kronor. Om en utvecklare har ett pris på 500 till 1000 kr per timme, då måste man förstå att utvecklaren har tagit genvägar någonstans för att det ska vara lönsamt. 

Det som är viktigast när man köper en hemsida är att du känner att den kan representera dig och ditt företag. Hemsidan är ofta första kontakten med kunden. Du sätter ju inte en otrevlig fyllbullt i receptionen som din första kundkontakt för ditt företag till exempel.

Vad ska man tänka på när man köper en ny hemsida?

När man köper en ny hemsida är det viktigt att man vet vad man vill ha. Om man inte har en lista på funktioner och andra önskemål sammanställt i en kravspecifikation kan slutpriset bli ett helt annat än det initiala priset.

Webbutveckling

Fördelar med WordPress

  • Jämfört med andra CMS så är WordPress relativt enkelt att använda.
  • WordPress släpper många uppdateringar per år. Om man ser till att uppdatera WordPress, teman och pluign regelbundet så minimeras risken för säkerhetsintrång.
  • Att vidareutveckla en hemsida som använder WordPress är lätt.

Nackdelar med WordPress

  • Eftersom WordPress är väl använt system så finns det också grupper som utnyttjar detta för att göra skada som att sprida virus exempelvis.
  • WordPress passar inte för alla lösningar.
Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram