WordPress är kul att arbeta med!

Jon Täng
Av Jon Täng  |  10 augusti, 2013

WordPress översatt till rövarspråk

WordPress och dess gemenskap (community) är verkligen fantastiskt! Eftersom WordPress är Open Source, gör det extra roligt att arbeta med det. För man vet aldrig vad för roliga grejer man kan hitta där ute på nätet.

Igår var det en person som efterlyste, i en WordPress-grupp på Facebook, om det fanns ett tillägg (plugin) som kunde översätta en WordPress-hemsida till rövarspråket. Inom tio minuter så hade en person skapat ett sådant tillägg och gjort det tillgängligt på GitHub. Efter ytterligare någon timme hade någon annan bidragit med att även göra tilläggets kod till rövarspråket.

Ladda hem och prova din hemsida på rövarspråket.

Fler som bloggar om Rövarspråk till WordPress:
Nikke Lindqvist: Rövarspråket för WordPress - det finns en plugin till det

Engagera dig i WordPress

Så om du inte redan gör det. Börja arbeta med WordPress. Börja engagera dig i olika gemenskaper (communities) för WordPress. Några ställen där man kan bidra är:

Jon Täng: digital marknadsförare och webbutvecklare

Jon Täng

Digital Marketing Specialist / Webbutvecklare

Jag är Marketing Specialist / Webbutvecklare på Bozzanova Reklambyrå i Vänersborg. Digital Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Google Ads, Social Ads, WordPress och Webbutveckling är min vardag.

7 comments on “WordPress är kul att arbeta med!”

 1. Hejsan Jon!

  Har en fråga som jag misstänker att du får ofta 😉

  Har själv en blogg och undrar i WP och undrar hur man gör för att skapa tilläggen med möjligheter för besökare att dela artiklar på Facebook mm? Skulle du kunna hjälpa mig med detta vore jag mycket tacksam.

  Har du även möjligheten att svara på frågan hur man får upp sin egen bild (profilbild av sig själv) i den högra menyn så blir jag också väldigt tacksam!

  Stort tack på förhand//Martin

  1. Hej Martin

   Kul att du hittat till min blogg. 🙂

   För att dela innehåll håller jag själv på att letar efter ett bra plugin för att ersätta det jag har idag. Det jag använder idag på jontang.se är en funktion i pluginet Jetpack. Jetpack har massor med smarta funktioner för bloggar, speciellt om man använder ett kompatibelt tema som t.ex. något av WordPress standardteman. Anledningen till att jag letar efter något annat är för att jag enbart använder denna funktion av 20+ andra funktioner.

   För att få en bild (profilbild eller annan bild) i din sidopanel (sidebar) är Image widget ett bra och enkelt plugin. Där kan du enkelt hämta en bild från mediabiblioteket och anpassa den för sidopanel, samt lägga till lite text.

   Hoppas detta hjälper dig lite på traven.

   Lycka till med din blogg! 🙂

 2. Åter igen tack. Nu ligger delaknapparnan uppe. Kan ju alltid hoppas på att knapparna också används 😉

Copyright 2024 Jon Täng
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram